Doorgaan naar hoofdcontent

Artsenpraktijk voor medische acupunctuur Het Element

Artsenpraktijk voor medische acupunctuur 

Het Element is gevestigd in Alphen aan den Rijn en gespecialiseerd in Acupunctuur. 

Met Acupunctuur kun je vele kanten op. Het was de eerste praktijk in Alphen aan den Rijn die Acupunctuur gebruikte bij het stimuleren van de zwangerschap bij een IVF traject. Door middel van wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat Acupunctuur ook nuttig kan zijn bij pijnbestrijding, zoals hevige menstruatiepijn en langdurige rugpijn. Wilt u stoppen met roken, heeft u last van een sportblessure of van stress? Dan kunt u bij ons terecht. Schedelacupunctuur wordt ook toegepast in de praktijk. Dit is een heel effectieve vorm van acupunctuur, waarbij veel klachten verholpen of verlicht kunnen worden. Schedelacupunctuur is nuttig bij neuro pathische pijnen of bij gezichtsverlammingen, ook kunnen de symptomen van de ziekte van Parkinson worden verlicht.
De praktijk wordt gevoerd door Fred en Karin Pennock. Fred Pennock is een geregistreerde arts die aangesloten is bij de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging, waardoor behandelingen door de zorgverzekeraar vergoed worden vanuit het aanvullende pakket. Fred heeft jaren lange ervaring als arts, hij is voormalig huisarts en heeft 28 jaar ervaring met Acupunctuur. Fred is 35 jaar geleden begonnen als huisarts, later heeft hij gekozen voor Acupunctuur aangezien hij vond dat hij te weinig tijd had voor zijn patiënten als huisarts en ze daardoor niet goed genoeg kon helpen. Tijdens acupunctuurbehandelingen heeft hij meer tijd voor zijn cliënten, is het meer persoonlijk en kan hij zijn cliënten beter helpen. Karin Pennock geeft voetreflex massages, is docent babymassage en begeleidt mensen bij hun gewichtsbeheersing.
Er worden geen klachten behandeld, maar mensen met klachten. Dat betekent dat er op een holistische manier wordt gekeken naar de mens met zijn klacht of hulpvraag.
In de praktijk worden meerdere behandelwijzen gebruikt. De voornaamste behandelwijze is acupunctuur, maar ook worden homeopathie, voetreflextherapie, kruidentherapie, orthomoleculaire therapie en EMDR gebruikt.

Waar kunnen wij u verder bij helpen ?
Wij zijn heel breed georiënteerd. Heeft u last van overgewicht of van hooikoorts dan is het Element de geschikte plek om u te helpen. Bij ons wordt ook EMDR toegepast, dat houdt in dat u geholpen kan worden als u een trauma heeft of ergens om rouwt, EMDR is een therapievorm om rouw- en trauma verwerking te ondersteunen.
U bent van harte welkom in de praktijk, onder het genot van een kopje koffie, thee of water krijgt u een korte uitleg waarna het consult kan beginnen.

Acupunctuur Het Element
Holterberg 1a
2402 ZA Alphen aan den Rijn
0172-764777
Reacties

Bouwstenen voor gezondheid !

Acupunctuur is geen kwestie van "geloven"

‘Heeft u fysieke of psychische klachten of zit u niet lekker in uw vel?
Bij Het Element worden geen klachten behandeld, maar ‘mensen met
klachten’. Hierbij maken wij gebruik van een combinatie aan behandelvormen:
acupunctuur, homeopathie, kruidentherapie, orthomoluculaire therapie,
voetreflextherapie en EMDR.’

Fred Pennock is acupunctuurarts. Hij voert de praktijk samen met
zijn vrouw Karin, die praktijkondersteuner, voetreflextherapeut en docent babymassage is. Fred: ‘Acupunctuur kent nagenoeg geen bijwerkingen en is gemakkelijk te verdragen. Bovendien heeft het behalve een helend ook een ontspannend effect. Een consult bij Het Element is persoonlijk en gericht op de mens met zijn/haar hulpvraag, niet slechts op het ziektebeeld of symptoom. Als voormalig huisarts en acupunctuurarts bekijk ik de mens en het gepresenteerde probleem in de brede context van het dagelijkse leven en het ‘medische’ verleden.’ Het kijkt naar verbanden en patronen, zoals die van ‘nature’ voorkomen. Het is dan…

Vruchtbaarder door acupunctuur.

Lachend kom de 3 jarige Eva aan de hand van haar moeder Marjolein onze praktijk binnenlopen. Marjolein komt voor het jaarlijkse preventieconsult en heeft haar dochter meegenomen. Vier jaar geleden kwam Marjolein voor het eerst bij ons voor begeleiding bij het IVF-traject waar ze mee ging starten. Na een geslaagde poging zagen wij haar terug voor begeleiding tijdens haar zwangerschap en weer later voor de cursus babymassage. Erg leuk dus om Marjolein en Eva weer terug te zien. Tijdens het consult komt aan de orde dat Marjolein en haar man Joost binnenkort weer willen starten met IVF-behandelingen. Wij spreken daarom af, dat zij samen met Joost 6 weken voor de start van de behandeling in het ziekenhuis komt voor de ondersteunende acupunctuurbehandelingen. Heerlijk om weer deelgenoot te mogen zijn in zo’n spannend maar ook ontzettend mooi proces.
Voor een groot aantal vrouwen en mannen is het krijgen van een kind helaas geen vanzelfsprekendheid. Uit onderzoek is gebleken den één op de zes …