Doorgaan naar hoofdcontent

Een gezond hart ? Stop met roken !

Acupunctuur is een erg goede steun in de rug.

Het Element, Artsenpraktijk voor Acupunctuur en Natuurgeneeskunde
Holterberg 1A  2402 ZA Alphen a/d Rijn  telefoon 0172-764777 / 06-20660609
e-mail info@hetelement.net  www.hetelement.net 
Gemiddeld zijn drie behandelingen nodig om succesvol van het roken af te komen.
Enkele jaren geleden kwam de 52-jarige Wim H., moe en met een grauwe gelaatskleur, bij ons in de praktijk. Hij was bezig met revalidatie na een hartinfarct. Ondanks goede begeleiding van het ziekenhuis lukte het hem niet om te stoppen met roken en zijn angsten onder controle te krijgen. Op advies van zijn cardioloog kwam Wim bij ons terecht voor begeleiding bij het stoppen met roken. Normaal gesproken staan hier 2 of 3 behandelingen voor, maar bij Wim waren er meer behandelingen nodig, mede door zijn angsten. Eerst moest zijn basisenergie hersteld worden. Na een succesvolle antirookbehandeling zijn de restklachten van zijn hartproblemen behandeld. Inmiddels is Wim een man die 10 jaar jonger oogt, goed in zijn vel zit en zijn statines en andere medicatie heeft kunnen afbouwen. Wij zijn tevreden en Wim is dat ook. Wij zien hem nu nog slechts 1 keer per jaar voor een preventief consult.
Stoppen met roken.
Hoewel oktober al weer achter ons ligt, willen wij nog even inhaken op ‘stoptober’. Dat roken heel wat gevolgen heeft op gezondheid, hoeven wij u eigenlijk niet meer te vertellen. Naast 20 keer meer risico op longkanker hebben vooral de hartslagaders zwaar onder sigarettenrook te lijden. Daarnaast is roken een belangrijke risicofactor voor trombose, beroerte, maagzweren en zweren in de dunne darm. De meeste rokers willen daarom ook graag stoppen, maar dat valt niet mee. Met name de ontwenningsverschijnselen zijn berucht. Behalve de lichamelijke verslaving aan nicotine is er ook de geestelijke afhankelijkheid die vaak opspeelt. Bijvoorbeeld op een feestje of juist als er een stresssituatie is. Op zulke momenten is het heel moeilijk om niet te roken. Acupunctuur helpt om zowel lichamelijke als geestelijke aspecten van de ontwenningsverschijnselen te verminderen. De vitaliteit neemt toe en gevoelens van onrust en irritatie verdwijnen, de wilskracht wordt sterker en de tabak smaakt vies. Gemiddeld zijn drie behandelingen binnen een periode van vier weken nodig om succesvol van het roken af te komen. Het stoppen met roken moet je uiteraard zelf doen, maar acupunctuur is een erg goede steun in de rug. 
Preventie. 
Naast roken zijn er meer risicofactoren voor het krijgen van hart- en vaatziekten. Het is van levensbelang om deze risicofactoren vroegtijdig op te sporen en mensen hiervan bewust maken. Die risicofactoren zijn niet altijd zichtbaar. Naast erfelijke en familiaire belasting spelen zowel de westerse leefstijl, onverwerkte emoties, stress en voeding een belangrijke rol bij het krijgen van hartproblemen. Acupunctuur is vooral preventief bedoeld. Het is erop gericht de gezondheid te behouden, door het systeem in balans te brengen en in balans te houden vóórdat de ziekte zich openbaart. Hierdoor is het een geweldige therapie om de risicofactoren op hart- en vaatziekten te verminderen. 
Behandeling van hartpatiënten.
Hartpatiënten voelen zich vaak veel beter als er met acupunctuur behandeld wordt. Belangrijk is hierbij dat de patiënt met hartklachten eerst regulier cardiologisch volledig in kaart gebracht is en behandeld wordt volgens de richtlijnen. Cardio-acupunctuur kan van aanvullende waarde zijn voor patiënten na een hartinfarct of met een angina pectoris, waarbij er geen operatieve mogelijkheden meer zijn, maar ook voor patiënten met hartfalen. Het is een aanvulling op de reguliere behandeling en heeft effect op pijn, hoge bloeddruk en het hartritme en kan ondersteuning bieden bij onbegrepen klachten (bijvoorbeeld pijn op de borst). Ook bij patiënten die een dotter- of bypass-operatie hebben ondergaan, kan acupunctuur ondersteunen. Angsten en depressies komen veel voor na een operatie, en dit belemmert het herstel. Daarom is de behandeling dan ook mede gericht op emotioneel evenwicht. Helaas zijn er ook patiënten die deze operaties hebben ondergaan, maar waarbij de oorspronkelijke klachten niet zijn verdwenen of afgenomen. Soms is er hiervoor geen cardiologische oorzaak meer te vinden. Het is dan van groot belang om na te gaan wat ervoor zorgt dat de patiënt nog steeds klachten ervaart. Soms is de pijn zó sterk opgeslagen in het lichaamsgeheugen, of speelt de angst zó’n grote rol, dat de patiënt niet uit de klachtencirkel kan komen.

Reacties

Bouwstenen voor gezondheid !

Acupunctuur is geen kwestie van "geloven"

‘Heeft u fysieke of psychische klachten of zit u niet lekker in uw vel?
Bij Het Element worden geen klachten behandeld, maar ‘mensen met
klachten’. Hierbij maken wij gebruik van een combinatie aan behandelvormen:
acupunctuur, homeopathie, kruidentherapie, orthomoluculaire therapie,
voetreflextherapie en EMDR.’

Fred Pennock is acupunctuurarts. Hij voert de praktijk samen met
zijn vrouw Karin, die praktijkondersteuner, voetreflextherapeut en docent babymassage is. Fred: ‘Acupunctuur kent nagenoeg geen bijwerkingen en is gemakkelijk te verdragen. Bovendien heeft het behalve een helend ook een ontspannend effect. Een consult bij Het Element is persoonlijk en gericht op de mens met zijn/haar hulpvraag, niet slechts op het ziektebeeld of symptoom. Als voormalig huisarts en acupunctuurarts bekijk ik de mens en het gepresenteerde probleem in de brede context van het dagelijkse leven en het ‘medische’ verleden.’ Het kijkt naar verbanden en patronen, zoals die van ‘nature’ voorkomen. Het is dan…

Artsenpraktijk voor medische acupunctuur Het Element

Artsenpraktijk voor medische acupunctuur 

Het Element is gevestigd in Alphen aan den Rijn en gespecialiseerd in Acupunctuur. 
Met Acupunctuur kun je vele kanten op. Het was de eerste praktijk in Alphen aan den Rijn die Acupunctuur gebruikte bij het stimuleren van de zwangerschap bij een IVF traject. Door middel van wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat Acupunctuur ook nuttig kan zijn bij pijnbestrijding, zoals hevige menstruatiepijn en langdurige rugpijn. Wilt u stoppen met roken, heeft u last van een sportblessure of van stress? Dan kunt u bij ons terecht. Schedelacupunctuur wordt ook toegepast in de praktijk. Dit is een heel effectieve vorm van acupunctuur, waarbij veel klachten verholpen of verlicht kunnen worden. Schedelacupunctuur is nuttig bij neuro pathische pijnen of bij gezichtsverlammingen, ook kunnen de symptomen van de ziekte van Parkinson worden verlicht. De praktijk wordt gevoerd door Fred en Karin Pennock. Fred Pennock is een geregistreerde arts die aangesloten is b…

Vruchtbaarder door acupunctuur.

Lachend kom de 3 jarige Eva aan de hand van haar moeder Marjolein onze praktijk binnenlopen. Marjolein komt voor het jaarlijkse preventieconsult en heeft haar dochter meegenomen. Vier jaar geleden kwam Marjolein voor het eerst bij ons voor begeleiding bij het IVF-traject waar ze mee ging starten. Na een geslaagde poging zagen wij haar terug voor begeleiding tijdens haar zwangerschap en weer later voor de cursus babymassage. Erg leuk dus om Marjolein en Eva weer terug te zien. Tijdens het consult komt aan de orde dat Marjolein en haar man Joost binnenkort weer willen starten met IVF-behandelingen. Wij spreken daarom af, dat zij samen met Joost 6 weken voor de start van de behandeling in het ziekenhuis komt voor de ondersteunende acupunctuurbehandelingen. Heerlijk om weer deelgenoot te mogen zijn in zo’n spannend maar ook ontzettend mooi proces.
Voor een groot aantal vrouwen en mannen is het krijgen van een kind helaas geen vanzelfsprekendheid. Uit onderzoek is gebleken den één op de zes …