Doorgaan naar hoofdcontent

Zwanger en Hooikoorts.

ACUPUNCTUUR!
Met rode, jeukende ogen een loopneus komt Miranda bij ons. Hooikoorts!  Normaal gesproken gebruikt zij hier westerse-medicatie voor, maar dit wil/kan zij nu absoluut niet, omdat zij 19 weken zwanger is. Daarom wil zij nu Acupunctuur proberen. Na 2 behandelingen kort achter elkaar, zijn de klachten niet weg maar behoorlijk verminderd. De volgende keer wil zij ook graag haar partner meenemen voor een Acupunctuurbehandeling om te stoppen met roken. Met een kleintje op komst is het fijn als er niet meer gerookt wordt, ook niet in de tuin!
Anti-allergiebehandeling
Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot allergische reacties. Allergenen kunnen zijn: haren/huidschilfers van dieren, huisstof/huismijt, stuifmeel van bomen of grassen, schimmels, cosmetica, kleurstoffen in kleding, chemische toevoegingen in het voedsel en voedingsmiddelen, zelfs situaties of mensen. De overgevoeligheidsreactie kan zich uiten op verschillende manieren, bijvoorbeeld door niesaanvallen, tranende ogen, jeuk, ademhalings-moeilijkheden, uitslag, loopneus en andere slijmvlies-problemen. Mensen die allergisch zijn voor huisstof /huisstofmijt of de haren/huidschilfers van dieren hebben over het algemeen dezelfde klachten als mensen met hooikoorts. De Acupunctuurbehandeling is er op gericht deze gevoeligheid te verminderen.
Bij hooikoorts is het belangrijk 6 weken vóór het seizoen te beginnen met de antihooikoortsbehandeling om het weerstandsysteem te trainen minder fel te reageren. Maar ook als het seizoen begonnen is brengt een behandeling verlichting van symptomen.
Deze behandeling bestaat uit een combinatie van oor- en lichaamsacupunctuur om de 2 weken. Ter ondersteuning worden homeopatische-middelen geadviseerd.
Antirookbehandeling
Roken is een verslaving met twee gezichten. De lichamelijke verslaving aan nicotine én de geestelijke afhankelijkheid. De ontwenningsverschijnselen die optreden als de nicotinebehoefte niet meer wordt aangevuld zijn vervelend. Het kan leiden tot slapeloosheid, irritaties, gevoelens van onrust, eet- en snoepaanvallen etc. Uiteindelijk zal het lichaam aan de nieuwe situatie wennen, maar dat duurt een tijdje. Vooral de eerste drie weken zijn voor veel mensen erg moeilijk. Acupunctuur is bij uitstek geschikt is om die vervelende ontwenningsverschijnselen te verminderen, de gemoedstoestand te verbeteren én de wilskracht te versterken. Natuurlijk moet u het zelf doen. Een sterke motivatie om er definitief mee op te houden is dan ook belangrijk. Ook zorgt een Acupunctuurbehandeling er voor dat je snel vitaler en energieker voelt dan ooit. Zo wordt volhouden gemakkelijker!
Gemiddeld zijn drie behandelingen afdoende om te stoppen met roken. Hierbij worden meerdere naaldjes op specifieke plaatsen in de huid op het lichaam en in het oor geplaatst. 

Reacties

Bouwstenen voor gezondheid !

Acupunctuur is geen kwestie van "geloven"

‘Heeft u fysieke of psychische klachten of zit u niet lekker in uw vel?
Bij Het Element worden geen klachten behandeld, maar ‘mensen met
klachten’. Hierbij maken wij gebruik van een combinatie aan behandelvormen:
acupunctuur, homeopathie, kruidentherapie, orthomoluculaire therapie,
voetreflextherapie en EMDR.’

Fred Pennock is acupunctuurarts. Hij voert de praktijk samen met
zijn vrouw Karin, die praktijkondersteuner, voetreflextherapeut en docent babymassage is. Fred: ‘Acupunctuur kent nagenoeg geen bijwerkingen en is gemakkelijk te verdragen. Bovendien heeft het behalve een helend ook een ontspannend effect. Een consult bij Het Element is persoonlijk en gericht op de mens met zijn/haar hulpvraag, niet slechts op het ziektebeeld of symptoom. Als voormalig huisarts en acupunctuurarts bekijk ik de mens en het gepresenteerde probleem in de brede context van het dagelijkse leven en het ‘medische’ verleden.’ Het kijkt naar verbanden en patronen, zoals die van ‘nature’ voorkomen. Het is dan…

Artsenpraktijk voor medische acupunctuur Het Element

Artsenpraktijk voor medische acupunctuur 

Het Element is gevestigd in Alphen aan den Rijn en gespecialiseerd in Acupunctuur. 
Met Acupunctuur kun je vele kanten op. Het was de eerste praktijk in Alphen aan den Rijn die Acupunctuur gebruikte bij het stimuleren van de zwangerschap bij een IVF traject. Door middel van wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat Acupunctuur ook nuttig kan zijn bij pijnbestrijding, zoals hevige menstruatiepijn en langdurige rugpijn. Wilt u stoppen met roken, heeft u last van een sportblessure of van stress? Dan kunt u bij ons terecht. Schedelacupunctuur wordt ook toegepast in de praktijk. Dit is een heel effectieve vorm van acupunctuur, waarbij veel klachten verholpen of verlicht kunnen worden. Schedelacupunctuur is nuttig bij neuro pathische pijnen of bij gezichtsverlammingen, ook kunnen de symptomen van de ziekte van Parkinson worden verlicht. De praktijk wordt gevoerd door Fred en Karin Pennock. Fred Pennock is een geregistreerde arts die aangesloten is b…

Vruchtbaarder door acupunctuur.

Lachend kom de 3 jarige Eva aan de hand van haar moeder Marjolein onze praktijk binnenlopen. Marjolein komt voor het jaarlijkse preventieconsult en heeft haar dochter meegenomen. Vier jaar geleden kwam Marjolein voor het eerst bij ons voor begeleiding bij het IVF-traject waar ze mee ging starten. Na een geslaagde poging zagen wij haar terug voor begeleiding tijdens haar zwangerschap en weer later voor de cursus babymassage. Erg leuk dus om Marjolein en Eva weer terug te zien. Tijdens het consult komt aan de orde dat Marjolein en haar man Joost binnenkort weer willen starten met IVF-behandelingen. Wij spreken daarom af, dat zij samen met Joost 6 weken voor de start van de behandeling in het ziekenhuis komt voor de ondersteunende acupunctuurbehandelingen. Heerlijk om weer deelgenoot te mogen zijn in zo’n spannend maar ook ontzettend mooi proces.
Voor een groot aantal vrouwen en mannen is het krijgen van een kind helaas geen vanzelfsprekendheid. Uit onderzoek is gebleken den één op de zes …