Doorgaan naar hoofdcontent

Lekker buiten genieten !

Het voorjaar is in aantocht !
Tijd straks om er op uit te gaan, lekker naar buiten en genieten van de natuur. Bij uitstek de periode om met je gezondheid bezig te zijn, door bijvoorbeeld te “detoxen” of wat gewicht kwijt te willen door te gaan sporten. Maar voor een kwart van de mensen is er één grote spelbreker: hooikoorts!

Hooikoorts is een vorm van allergie die grote invloed op het dagelijks leven kan hebben en vaak wordt onderschat. Iemand met hooikoorts is overgevoelig voor bepaalde soorten stuifmeel van grassen, planten of bomen. Stuifmeelkorrels worden ook wel pollen genoemd.Wanneer de ogen, neus, mond, keel of luchtpijp van iemand met pollenallergie in aanraking komen met het stuifmeel, raken de slijmvliezen geprikkeld. Dat kan klachten geven als:
Loopneus, verstopte neus, niesbuien, jeuk, tranende en jeukende ogen, kriebelhoest, benauwdheid, vermoeidheid, concentratieproblemen, slecht slapen, hoofdpijn.
Wat kun je daar nu tegen doen?
Volgens het Rode Kruis zijn er een aantal simpele maatregelen te bedenken. Smeer vaseline aan de binnenkant van je neus. Het stuifmeel zal eraan vast blijven plakken. Heb je van je ogen? Probeer niet in je ogen te wrijven, dit maakt het alleen maar erger. Draag een zonnebril om je ogen te beschermen tegen rondzwervend stuifmeel. Ga bij voorkeur sporten met regenachtig of vochtig weer.

Leuk, maar er zijn meer mogelijkheden:  Acupunctuur !
Een acupunctuurbehandeling bij hooikoorts is niet specifiek gericht op alleen slijmvliezen of longen. Door het zetten van naaldjes stimuleer je het lichaam tot het aanmaken van stofjes die direct werken op vermindering van de symptomen van de allergische reactie. Daarnaast heeft een behandeling een gunstige invloed op ons afweer- en energiesysteem waardoor je de achterliggende oorzaak aanpakt. Acupunctuur herstelt de harmonie waardoor je je snel energieker en prettiger voelt. Drie behandelingen om de twee weken is meestal voldoende. Het beste is om minimaal 6 weken voor het seizoen te beginnen met de behandelingen. Doch als de klachten er eenmaal zijn, helpt acupunctuur acuut de ergste symptomen te dempen, eventueel gecombineerd met homeopathie of kruiden. Door ieder jaar de acupunctuur te herhalen voordat het hooikoortsseizoen begint, dooft de reactie van het lichaam langzaam uit.


                                                                                 
Patient José 29 jaar
Al jaren was ik elke zomer uitgeschakeld. Hardlopen wat mijn passie is, was er dan niet meer bij en ik had nergens energie voor. Toen ik vorig jaar moeder werd  van Job en niet kon genieten van het lekker buiten zijn met mijn kind, was ik het zat. Ik ben toen via een vriendin bij Het Element gekomen. Na de eerste behandeling merkte ik al verlichting en na een aantal behandelingen voelde ik mij stukken beter. Dit jaar ben ik er op tijd bij en hoop ik dat ik daardoor de erge klachten voorkom. Reacties

Bouwstenen voor gezondheid !

Acupunctuur is geen kwestie van "geloven"

‘Heeft u fysieke of psychische klachten of zit u niet lekker in uw vel?
Bij Het Element worden geen klachten behandeld, maar ‘mensen met
klachten’. Hierbij maken wij gebruik van een combinatie aan behandelvormen:
acupunctuur, homeopathie, kruidentherapie, orthomoluculaire therapie,
voetreflextherapie en EMDR.’

Fred Pennock is acupunctuurarts. Hij voert de praktijk samen met
zijn vrouw Karin, die praktijkondersteuner, voetreflextherapeut en docent babymassage is. Fred: ‘Acupunctuur kent nagenoeg geen bijwerkingen en is gemakkelijk te verdragen. Bovendien heeft het behalve een helend ook een ontspannend effect. Een consult bij Het Element is persoonlijk en gericht op de mens met zijn/haar hulpvraag, niet slechts op het ziektebeeld of symptoom. Als voormalig huisarts en acupunctuurarts bekijk ik de mens en het gepresenteerde probleem in de brede context van het dagelijkse leven en het ‘medische’ verleden.’ Het kijkt naar verbanden en patronen, zoals die van ‘nature’ voorkomen. Het is dan…

Artsenpraktijk voor medische acupunctuur Het Element

Artsenpraktijk voor medische acupunctuur 

Het Element is gevestigd in Alphen aan den Rijn en gespecialiseerd in Acupunctuur. 
Met Acupunctuur kun je vele kanten op. Het was de eerste praktijk in Alphen aan den Rijn die Acupunctuur gebruikte bij het stimuleren van de zwangerschap bij een IVF traject. Door middel van wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat Acupunctuur ook nuttig kan zijn bij pijnbestrijding, zoals hevige menstruatiepijn en langdurige rugpijn. Wilt u stoppen met roken, heeft u last van een sportblessure of van stress? Dan kunt u bij ons terecht. Schedelacupunctuur wordt ook toegepast in de praktijk. Dit is een heel effectieve vorm van acupunctuur, waarbij veel klachten verholpen of verlicht kunnen worden. Schedelacupunctuur is nuttig bij neuro pathische pijnen of bij gezichtsverlammingen, ook kunnen de symptomen van de ziekte van Parkinson worden verlicht. De praktijk wordt gevoerd door Fred en Karin Pennock. Fred Pennock is een geregistreerde arts die aangesloten is b…

Vruchtbaarder door acupunctuur.

Lachend kom de 3 jarige Eva aan de hand van haar moeder Marjolein onze praktijk binnenlopen. Marjolein komt voor het jaarlijkse preventieconsult en heeft haar dochter meegenomen. Vier jaar geleden kwam Marjolein voor het eerst bij ons voor begeleiding bij het IVF-traject waar ze mee ging starten. Na een geslaagde poging zagen wij haar terug voor begeleiding tijdens haar zwangerschap en weer later voor de cursus babymassage. Erg leuk dus om Marjolein en Eva weer terug te zien. Tijdens het consult komt aan de orde dat Marjolein en haar man Joost binnenkort weer willen starten met IVF-behandelingen. Wij spreken daarom af, dat zij samen met Joost 6 weken voor de start van de behandeling in het ziekenhuis komt voor de ondersteunende acupunctuurbehandelingen. Heerlijk om weer deelgenoot te mogen zijn in zo’n spannend maar ook ontzettend mooi proces.
Voor een groot aantal vrouwen en mannen is het krijgen van een kind helaas geen vanzelfsprekendheid. Uit onderzoek is gebleken den één op de zes …